Led luč primerna za offroad

Posted: 16th April 2012 by viljem_r in Cars,bikes, vehicles, Technical stuff

Pri offroadu se pojavlja veliko vibracij zaradi razgibanega terena. Te vibracije negativno vplivajo na žarnice in prav tako na njihova podnožja. Čez čas se lahko zgodi da samo menjamo žarnice.

Zato sem se lotil izdelave preproste LED lučke, ki jo namestimo v ohišje originalne luč. Seveda se dobi danes že veliko LED luči z podnožjem žarnice.  Njihov problem pa je svetilnost in če je podnožje že rajhano smo na istem kot s klasično žarnico. Poleg tega lahko LED diode gorijo leta in pregorijo, če res naredimo kakšno neumnost.

Zadeve sem se lotil na čimbolj preprost in učinkovit način.

Za izdelavo potrebujemo:

– Led diode

– kable

– ploščico za spajkanje ( PCB board)

– nekaj orodja ( spajkalnik, cin..)

Ker sem že opremil cel avto z LED žarnicami sem se spomnil, da bi bile idealne tiste za osvetlitev kabine, ker so bele barve, dovolj močne in kitajci jih sestavijo za male pare 🙂 S tem nakupom nam odpade vso lotanje uporov, led diod… V glavnem daš na 12v in dela. Cena pa je tudi primerna na seveda ebayu kos 2.5 dolarja. Poceni, ne splača se zaj****.  Plačaš in čez 2 tedna dobiš na dom 🙂

Najprej odrežemo PCB na želeno velikost. Tukaj najprej pogledamo velikost kam bomo to montirali 😉  PCB se najlaže nareže tako da ga pogrejemo s fenom in potem z močnejšimi škarjami odrežemo.

Nato gor položimo LED žarnice da ugotovimo kako jih razporedit. In jih prilotamo na PCB.  Zadeva zna biti vroča 🙂

Ko se ohladi in so  dobro prilotane, dodamo še kable, kabl čevlje… Odvisno za kaj rabimo.