SYM Quadlander 300s

Posted: 6th March 2012 by viljem_r in Cars,bikes, vehicles
Tags: , ,

Kupil sem rabljen SYM Quadlander 300s. Atv me je mikal, ker je življenje drugače pozimi dolgočasno in ker bi vsake toliko časa rad malo skočil na hitro kam. Kot vemo pa je avto zame zadeva v kateri se vedno žalosten (saj je prevozno sredstvo za v službo). Kot motorist sem bil skeptičen do ATVjev. Ampak potrebno je probat zadevo. In stroj  lepo dopolni garažo!!!! Pred nakupom sem se pozanimal na tem forumu:

http://www.stirikolesniki.si/  -priporočam ogled pred nakupom, gor je karnekaj majstrov ( mehanikov, ki imajo doma celo orodje, ne samo internetnih mehanikov 😉

SYM oz. Sanyang Industry Co., Ltd je tajvanska tovarna motornih koles. Te azijci se nevrjetno uveljavljajo. Ko sem pred leti peljal njihovega skuterja, sem se norčeval iz njega kolikor se je dalo. Vendar se časi spreminjajo in tudi “ničvredni” azijci so čedalje bolši. Nekateri bi rekli spet ta KITAJC, ampak s tem bi bili tajvanci zelo razočarani po vseh borbah za neodvisnost.

Sym quadlander 250s je skoraj enak kot Bombarder DS 250. Delajo jih itak tajvanci, samo prednja plastika je drugačna. 300ka pa ima večji cilinder (275ccm) in kardan namesto ketne, ter pomebno stvar za teške radove, reduktor :).

Zadeva je kar neverjetna kaj vse to prenese. Je zanesljiv, močan,robusten,gre po vsem terenu. Poleg tega je uporaben s 80 l kufrom in bunko za prikolico, spredaj pa se da montirat še vitel. Vozi se ga lahko z izpitom za avto in seveda čelado 🙂 Registracija pride okoli 100 eur, če pocukaš za rokav kakšnega domačega za 50% bonus 🙂 Je pa homologiran za 2 osebi.

Zadeva sicer rabi nekaj privajanja, da jo peleš kot treba. Rata pa po nekaj offroad znanj in izkušenj otročje lahka. Potrebno je paziti na prevračanje, ker na terenu si hitro na boku 🙂 . Ker zadaj nima diferenciala je prava drift mašina in tudi vožnja po 2 kolesih ji ni tuja. Vožnja po hribu ne dela problemov s dvema potnikoma, saj je navora dovolj. Samo da so gume kos terenu.

Sprednji amortizer: Neodvisni nihajni roki
Zadnji amortizer: Hidravlični blažilec
Moč: 15
Prostornina: 272
Motor: En cilinder
Takt: Štiritakten
Hlajenje: Vodno
Posoda za gorivo: 12 l
Zagon: Električen / nožen
Menjalnik: Variomat z vzvratno rpestavo
Zavore spredaj: Dvojni hidravlični disk 175 mm
Zavore zadaj: Disk 220 mm
Pnevmatike spredaj: 22×7-10
Pnevmatike zadaj: 22×10-9
Tip goriva: Neosvinčen
Max. hitrost: np
Dimenzije: 1890x1055x1115
Medosje: 1200 mm
Teža: 223 kg
Barva: metalno siva, rumena

 

Cena novega je okoli 4300 eur v Sloveniji. Če dodaš na njega še Monster in Dakar nalepko pridobi še 5 konjev 🙂

POMEMBNO OBVESTILO: Za pravopisne napake ne odgovarjam, ker se mi malo j*** za njih, pa hitreje ber pa ne boš opazu. 😀